Onafhankelijke jeugdsymfonieorkesten voor Twente en omgeving
jun 27

Zomerconcert 2015

Symfonia Jong Twente sluit op 27 juni zijn Euregio Tournee af in het Enschedese Muziekcentrum met een ‘zomers’ Zomerconcert; veel romantiek, heroïek en prachtig solowerk. Klassieke- en filmmuziek van beroemde componisten als Alexander Borodin, Camille Saint-Saëns, George Gershwin, John Williams en Aram Khatchaturian.

De toeschouwer beleeft de jeugd in twee prestigieuze symfonieorkesten van kindertijd tot volwassenheid; Symfonia Junior met muzikantjes vanaf acht jaar o.l.v. Anke Lefferts en  Symfonia Jong Twente o.l.v. Alexander Geluk met jong talent van veertien tot vijfentwintig jaar. Een van de jongste talenten in het orkest is de in Nederland alom bekende trompettist Duco Akkerman, die laat horen, dat hij ook in de klassieke muziek zijn mannetje staat.

Veelvuldig prijswinnares Chloë Elsenaar soleert op viool in de Romance van Johan Svendsen. Junior opent het concert met stukken van Brahms, Bach, Bernstein en Rimsky-Korsakoff.

Foto: Martien Hovestad

Let op: de voorverkoop van kaartjes via onze website is nu gesloten. Vanaf 19.30 uur kunnen aan de kassa kaartjes worden gekocht tegen contante betaling (GEEN pin!).