Onafhankelijke jeugdsymfonieorkesten voor Twente en omgeving
jul 6

Zomerconcert: La bohème!

 

Symfonia Jong Twente en de Nederlandse Reisopera kennen elkaar van de BATO-fabriek aan de Perikweg waar beiden hun repetitieruimte hadden. Er was reeds vaker gesproken over een gezamenlijke productie en in 2018 werden deze plannen concreet. Op 6 juli dit jaar staat dan ook de semi-concertante uitvoering van La bohème in het Muziekcentrum gepland.

Eerst treedt in het voorprogramma Symfonia Junior op met o.a. muziek van West-Side Story!

Tickets zijn nu te koop!

https://www.ticketkantoor.nl/shop/symfoniatwente

Zomerconcert 2019 “La bohème”
Een coproductie van Symfonia Jong Twente en de Nederlandse Reisopera
Zaterdag 6 juli 19.30 uur
MUZIEKCENTRUM ENSCHEDE

Symfonia Junior speelt in het voorprogramma onder leiding van Anke Lefferts muziek van Bach, Vivaldi en Bernstein.

La bohème gaat over een groep vrijgevochten kunstenaars in het Parijs van 1830. De dichter Rodolfo, schilder Marcello en de filosoof Schaunard wonen op een etage, maar kunnen de verwarming niet eens betalen. Rodolfo beleeft een hartstochtelijke liefdesaffaire met zijn aan tbc lijdende buurmeisje Mimì. De geliefden Marcello en Musetta laten met hun voortdurende vermakelijke gekibbel merken niet mét – maar ook zeker niet zónder elkaar te kunnen! Ze leven bij de dag totdat het noodlot onverbiddelijk toeslaat…

La bohème in pocketversie betekent: een intieme semi-concertante uitvoering van 80 minuten van Puccini’s opera La bohème.

Muzikale leiding: Alexander Geluk
Regie: Anne Slothouwer
Begeleiding: Symfonia Jong Twente
Koor: Kinderkoor Nederlandse Reisopera
Solisten: Jannelieke Schmidt (Mimì), Oreste Cosimo (Rodolfo), Anna Emelianova (Musetta), Vincenzo Neri (Marcello), Modestas Sedlevičius (Schaunard), Rafał Pawnuk (Colline) en Frederik Bergman (Alcindoro)

Italiaans gezongen, Nederlandse boventiteling