Onafhankelijke jeugdsymfonieorkesten voor Twente en omgeving
jul 6

Zomerconcert 2024

Kaarten

Let op! In verband met het EK en de wedstrijd die zaterdag gespeeld gaat worden, is er de keuze gemaakt om het concert te vervroegen naar 18.00u.

Beleef een prachtige avond met jong talent en boeiende meesterwerken!

Ontdek de sprankelende energie en het talent van de volgende generatie musici tijdens een prachtig concert van Symfonia Jong Twente. Onze getalenteerde jonge muzikanten nemen ons mee op een onvergetelijke muzikale reis met een gevarieerd en meeslepend programma.

We starten ons zomerconcert met onze Junioren en Opmaatjes. Vervolgens zal Symfonia Jong Twente hun programma spelen en starten met de majestueuze “Intocht der Bojaren” van Johan Halvorsen. Dit levendige stuk zet de toon voor een avond vol passie en virtuositeit.

Vervolgens worden we ondergedompeld in het celloconcert (deel 1 en 3) van Edward Elgar. Onze jonge solist Donna van Leeuwen zal u verbazen met haar technische beheersing en emotionele diepgang.

Na de pauze neemt het orkest je mee naar de romantische wereld van Antonín Dvořák met zijn schitterende Symfonie nr. 8. Deze symfonie, rijk aan Boheemse invloeden en melodieën, viert het leven en de natuur met haar uitbundige en levendige klanken.

Dit concert belooft een inspirerende en onvergetelijke ervaring te worden, vol jeugdige energie met de betovering van topstukken van de klassieke muziek!

Tevens zal dit het afscheidsconcert zijn van dirigent Alexander Geluk, die na 26 jaar afscheid neemt van Symfonia Jong Twente. Na afloop van het concert zal er een receptie zijn waar gelegenheid is om afscheid te nemen van de dirigent.