Onafhankelijke jeugdsymfonieorkesten voor Twente en omgeving
jan 29

Winterconcert 2023 – Junior 25 jaar!

Open het begin van het jubileumjaar met ons en wees bij de spetterende opening!

Het traditionele halfjaarlijkse concert van Symfonia Jong Twente in het Muziekcentrum Enschede. Dit concert staat in het teken van het 25-jarig bestaan van Symfonia Junior, wat in  1997 o.l.v. Anneke Richel werd opgericht als ‘instroomorkest’ om de jeugd klaar te stomen voor het ‘grote orkest’.

Tijdens dit jubileumconcert maakt Junior een reis door de tijd en de stijlen. Ze speelt een bonte verzameling; van concerto grosso tot filmmuziek en van opera tot showballet. Nog meer kleur brengen oud-Junior topvioliste Niki de Vlaming (1993) – afgestudeerd van het conservatorium van Amsterdam met een 10 – en pianiste Katie Yao (2000) – nu studerend aan het conservatorium van Amsterdam – aan het concert.

Na de pauze speelt Symfonia Jong Twente een prachtig repertoire. Er zal een heuse Nederlandse première plaatsvinden van Symfonie 2 van Noskowski. Daarnaast zullen componisten als Borodin en Saint-Saëns te horen zijn. Sopraan Elisa Maayeshi is een prachtige toevoeging aan het concert. Zij zal haar zangkunsten tonen door stukken te zingen van o.a. Massenet, Puccini en Delibes.

Open het begin van het jubileumjaar met ons en wees bij de spetterende opening: graag tot de 29e januari!

Kaarten zijn inclusief garderobe, koffie en een pauzedrankje.

Mede mogelijk gemaakt door het Paul Pella Fonds

Kaarten