Onafhankelijke jeugdsymfonieorkesten voor Twente en omgeving
jul 16

Jubileumconcert Symfonia Jong Twente!

Kaarten

Een jubileumboek bestellen doe je hier

In 2023 bestaat Symfonia Jong Twente 50 jaar! Dit vieren wij middels een jubileumconcert 16 juli 2023.

Niemand minder dan de ons zo geliefde violist Razvan Stoica speelt samen met Symfonia Jong Twente tijdens haar 50-jarige jubileumconcert.

Wat dit concert zo bijzonder maakt is haar veelzijdigheid: Symfonia Jong Twente (SJT) speelt samen met violist Razvan Stoica. Ook grijpt het orkest terug op de talenten van oude bekenden: oud-lid Malte Schiller heeft speciaal voor het orkest een muziekstuk gecomponeerd dat zal worden opgevoerd in combinatie met live ambient sound beleving van Jancsi Plompen. Er is een theatrale omlijsting geregisseerd door Carole van Ruitenbeek en als kers op de taart zullen er stukken gespeeld worden waar ook oud-leden aan deelnemen. Al met al, deze middag wil je niet missen!

Programma

Symfonia Junior:

  • Medley

Symfonia Jong Twente:

  • “de Processie van de Sardar” van Ippolitov-Ivanov
  • “Hongaarse Dans nr. 5” van Brahms
  • Razvan Stoica soleert bij het stuk “Poème voor viool en orkest” van Chausson
 
PAUZE
  • Opdrachtcompositie “Cursum Rerum” van oud-lid Malte Schiller met ambient sound beleving door Jancsi Plompen
  • “New World Symphony” van Dvořák

De muziek sluit goed aan bij het thema van ons jubileumjaar: reizen. Het symboliseert actuele thema’s als oorlog, vluchten en op reis naar vrede. Maar ook de muzikale reis van beginnende muzikant in ons junior-orkest tot een ervaren muzikant in ons grote orkest. Een reis waarbij je leert wat het betekent om samen muziek te maken, om naar elkaar te luisteren en om deel te zijn van een groter geheel.

Kaarten vind je hier!

Mede mogelijk gemaakt door het Paul Pella Fonds