Dirigent

Alexander Geluk studeerde orkestdirectie bij Taijiro Iimori en cello bij Robert Dispa op de conservatoria van Arnhem en Enschede, waar hij succesvol afstudeerde. Al eerder behaalde hij een koordirectie diploma.
Zijn loopbaan werd voornamelijk in beslag genomen door het dirigeren van symfonieorkesten en koren, daarnaast verschijnen er van hem van tijd tot tijd composities.

10467017_798573486841651_1349843953298180304_o

Op dit moment is Alexander Geluk vaste dirigent bij het Oostgelders Symfonie Orkest, Arnhems Oratoriumkoor en Symfonia Jong Twente met welke hij in 2010 de 1ste prijs met onderscheiding behaalde op het ‘Summa Cum Laude’-concours in Wenen. Geluk dirigeerde hierbij op het winnnaarsconcert in het monumentale ‘Wiener Musikverein’.  Van 2007 tot 2012 was hij vaste gastdirigent bij het Beethoven Academy Orchestra (Krakau).

Ook werkte hij als dirigent met, onder meer;
Nationaal Opera en Concert Koor, Van Wassenaer Consort, Oostnederlands Kamer Orkest, Il Concerto Barocco, Orkest van het Oosten, Bonner Operisten, Continuo Rotterdam, Gelders Begeleidings Orkest, Neue Ruhr Kammerphilarmonie, Euregio Jugend Symphonie Orchester, Twents Symfonie Orkest, Koninklijk Symfonie Orkest ‘Cecilia’ Almelo, Studenten Orkest Enschede ‘Musica Silvestra’, Conservatoriumorkest Enschede, Deventer Jeugd en- Studenten Orkest, Opera Jong Twente, New Chamber Philharmony of Europe, Projectorkest en -koor van Rijkshogeschool IJselland, Kammersinfonieorchester Darmstadt, Jeugd Orkest Nederland, Pro Musica Münster, als assistent-dirigent bij de Nationale Reis Opera en acht jaar lang als vaste gastdirigent bij het Nairobi Orchestra. Naast reguliere concerten dirigeerde Geluk in Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, Spanje, Polen, Italië en Kenya.

Een compositie van Alexander Geluk in het bijzonder, de ‘Montferland Ballade’, werd zeer goed ontvangen door het publiek en de pers, welke het in een recensie betitelde als ‘Een knap geschreven kunstwerk, dat zeer tot de verbeelding spreekt ‘ en ‘…Geluk is meester in de impressionistische sfeertekening…’.

Als dirigent realiseerde hij in samenwerking met het Beethoven Academy Orchestra en het Montferland Cultuurfonds de volgende cd’s:  ‘Emotions’ met violiste Mirte de Kok en ‘Stradivari with Passion’ met violist Razvan Stoica.

Ga naar de website van Alexander Geluk