Vacature dirigent Symfonia Jong Twente

Ons jeugdsymfonieorkest is per 1 augustus 2024 op zoek naar een nieuwe dirigent. Wij zoeken een professionele dirigent, die zijn passie voor symfonische muziek op inspirerende wijze over weet te brengen op de leden van het orkest.

Het orkest

Symfonia Jong Twente bestaat sinds 1973 en speelt een variatie aan symfonisch werk, zoals opera-, ballet- en filmmuziek van bekende en minder bekende componisten. Ons orkest bestaat uit 60 leden in de leeftijd van 13 tot 26 jaar. Het doel is om in een gezellige sfeer samen muziek te maken en daarbij te streven naar een hoog muzikaal niveau. We brengen ons repertoire op de grotere podia van de regio maar tijdens concertreizen ook op podia in het buitenland.

Tweemaal per jaar studeert het orkest nieuw materiaal in, steeds gevolgd door een korte concertserie. Wij repeteren elke vrijdag van 19.00 uur tot 21.15/21.30 uur. Per jaar zijn er minimaal 2 concerten, 3 tot 6 repetitie zaterdagen, een repetitieweekend en 1 keer per 2 jaar wordt een concertreis naar het buitenland gemaakt.

Wat vragen we van je?

De dynamiek van een jeugdorkest is bijzonder. We verwachten dat jij, als dirigent, daar leiding aan weet te geven en er op in kunt spelen. Je gaat samen met de musici op ontdekkingstocht door de muziek. Je introduceert de leden in de wereld van symfonische muziek en schetst daarbij achtergronden bij de muziek zodat die meer wordt dan alleen maar noten. Je hebt kennis van zowel strijk- als van blaasinstrumenten en je weet de aandacht tijdens de repetities evenwichtig te verdelen over de verschillende instrumentengroepen. Vertrekkende leden en nieuwe aanwas zorgen ervoor dat je jouw aanpak steeds opnieuw moet afstemmen op dat wat het orkest nodig heeft. Affiniteit met de leeftijdsgroep van ons orkest is daarvoor nodig en dat vraagt tact en empathisch vermogen. Door een goed positief pedagogisch klimaat te scheppen haal je het maximale uit de musici.

Je staat open voor inbreng vanuit het orkest qua repertoirekeuze en toetst dat aan het niveau dat we nastreven. Door goed samen te werken met het bestuur, de leden, de orkestmentoren en de dirigent van Symfonia Junior, het opleidingsorkest, weet je te verbinden, te motiveren en te inspireren. Zelf breng je jouw ervaring en je kennis mee. Je beschikt over een afgeronde opleiding hbo-orkestdirectie (ervaring met symfonieorkesten is een pré). Je wil je voor langere tijd binden aan ons orkest.

Wat bieden wij?

Je mag werken met het leukste jeugdsymfonieorkest van Twente, bestaand uit een gemotiveerde groep jonge musici. Je gaat samenwerken met een enthousiast bestuur en met de ervaren dirigent van Symfonia Junior (het opleidingsorkest van Symfonia Jong Twente). Je gaat onderdeel uitmaken van het creatieve team dat minimaal 1 keer per jaar samenzit om de toekomstplannen te bespreken.

Wij bieden een marktconform salaris, je ervaring in acht nemend.

Solliciteren

Wil jij dirigent worden bij Symfonia Jong Twente en een enthousiaste groep jonge musici leiden?

Stuur dan voor 1 maart 2024 een sollicitatiebrief met CV naar secretaris@symfonia.nl.
Binnen enkele dagen sturen wij een ontvangstbevestiging.

Na een selectie uit de brieven zullen gesprekken en proefdirecties volgen.

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Nicoline
Mogendorff op secretaris@symfonia.nl

We kijken uit naar je reactie!