Projectcoördinator gezocht!

VACATURE • Projectcoördinator Symfonia Jong Twente

Sta jij klaar om onze organisatie te helpen met de groei van een nieuw jeugdorkest?

In 2020 gaat Symfonia Jong Twente een nieuw jeugdorkest oprichten, ‘Opmaat’. Waar voor Symfonia Junior al enige speelervaring nodig is, is Opmaat bedoeld voor kinderen die net begonnen zijn met het spelen van een muziekinstrument. Dit om kinderen van het begin af aan plezier te laten hebben in het samen muziek maken.

Toonvoorbeeld in Twente
Symfonia Jong Twente gaat een project starten samen met Coöperatie Ontmoetingsclusters Enschede. Om te beginnen met de voorliggende voorziening Thuis@Rigtersbleek, die haar activiteiten organiseert op Ontmoetingspark Rigtersbleek (G.J. van Heekstraat) en zich in hetzelfde gebied bevindt van de oefenlocatie van Symfonia.

Het project ‘Toonvoorbeeld in Twente’ richt zich op de jeugd die niet snel in aanraking komt met klassieke muziek. Het project heeft tot doel die kinderen kennis te laten maken met de repetities en concerten van Symfonia. We
willen de muzikale talenten bij die kinderen te ontdekken, aanspreken en die kinderen aan moedigen dat talent te ontwikkelen door zelf een muziekinstrument te gaan spelen en deel te gaan nemen aan Opmaat.

Houd jij van grenzen verleggen? Nieuwe initiatieven starten? Talentontwikkeling en klassieke muziek?
Dan ben jij wellicht de ideale kandidaat.

Onze projectorganisatie heeft een projectcoördinator nodig om de ambities en doelen van het project te verwezenlijken. De kandidaat beschikt over uitstekende vaardigheden om diverse groepen met elkaar te verbinden. Hij of zij zal worden gevraagd gezamenlijke activiteiten te organiseren en overleg te plegen met betrokkenen bij dit project. Je legt als projectcoördinator verantwoording af aan het bestuur. Je bent als adviseur bij de bestuursvergaderingen aanwezig om de voortgang te bespreken en te informeren over de te nemen acties.

De verantwoordelijkheden

 • Instroom en groei Opmaat
 • Coördineren van alle projectwerkzaamheden (administratie en vastlegging van alle werkafspraken en bewaken voortgang)
 • Coördineren overleg met Thuis@
 • Zorg dragen voor een goede afstemming van de totale projectwerkzaamheden binnen het bestuur en de activiteiten van Symfonia Jong Twente
 • Deelname bestuursvergaderingen Symfonia Jong Twente
 • Contacten onderhouden met o.a. Ontmoetingsclusters Enschede, muziekschool, universiteit en evt. basisonderwijs
 • Begeleiding jeugd bij de gezamenlijke activiteiten
 • Betrekken ouders/verzorgers van deelnemers bij dit project
 • Organiseren van activiteiten t.b.v. kennismaking van jeugd en orkest
 • Afstemming van onderzoek en evaluatie van het project

Jouw profiel

 • Organisatorisch & communicatief sterk
 • Ervaring met projectmatig werken
 • In staat snel verbinding te maken
 • Daadkrachtig
 • Ervaring in het werken met jongeren
 • Bekend met het sociale en culturele domein
 • Relevant netwerk is een pre

Het aanbod
Wij bieden een aanstelling voor de duur van het project (18 maanden). Wij werken met een dienstverband van 8 uren per week. Wij bieden een salaris dat ligt tussen de € 3000,- en € 3600,- per maand op fulltime basis. Voorwaarde voor de aanstelling is wel dat de gevraagde subsidie wordt toegekend aan onze stichting. Wij verwachten medio september uitsluitsel hierover. We starten wel met de werving omdat we in oktober het project willen starten. Indien dit project succesvol kan worden afgerond werken we toe naar een groter en langduriger
project. Denk hierbij aan een periode van vier jaren. Je komt te werken in een dynamische organisatie welke veelal uit bevlogen vrijwilligers bestaat.

Contact
De reactietermijn sluit 12 september 2020. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Patricia van der Valk, voorzitter Symfonia Jong Twente. Solliciteren kan via voorzitter@symfonia.nl. Voeg bij jouw e-mail een motivatiebrief en CV toe.

Over Symfonia Jong Twente
Symfonia Jong Twente is een stichting met twee jeugdorkesten. De orkestleden komen uit heel Twente, de Achterhoek en de Duitse grensstreek. Symfonia Jong Twente is een onafhankelijke stichting. Het beleid is daarom niet ondergeschikt aan andere belangen. De ongeveer negentig jonge musici zijn afkomstig van
muziekscholen, privéleraren of conservatorium (vooropleiding). Het merendeel is ingestroomd via Symfonia Junior met leden in de leeftijd van acht tot vijftien jaar, dat wordt gezien als de kweekvijver voor Symfonia Jong Twente.

Meer informatie over Coöperatie Ontmoetingsclusters Enschede en Thuis@ vind je op ontmoetingsclusters.nl.