Winter Tour: volle zalen

Zowel in het Rijssense Parkgebouw als in het Enschedese Muziekcentrum trok Symfonia’s Winter Tour volle zalen. En het publiek kreeg waar voor zijn geld!

Een stralend Symfonia Junior opende het concert in Enschede met bekende stukken van Strauss, Rossini en Gluck. Symfonia Jong Twente maakte het programma voor de pauze af met de cello-solo van Bruch’s Kol Nidrei door Edgar Draskovic, het Zwanenmeer van Tsjaikovski en Crisantemi van Puccini. In het tweede deel schitterden de overige solisten: Esther Meershoek (viool) in de Danse Macabre van Saint-Saëns en Machiel Haveman, Hidde van Deemter, Ruben Wartena en Marije Huberts in de Clarinet Candy van Anderson. Hoge ogen scoorden ook de filmmuziek uit Harry Potter (Williams) en de Preludio Sinfonico van Puccini; muziek uit twee werelden.

De vrolijke slotnoot zat verpakt in de toegift; een compositie van Charles Beckand, de betovergrootvader van solist Edgar Draskovic.

Voor de Junioren was het even slikken toen ze hoorden dat hun dirigente Anke Lefferts door de griep was geveld en dat ze ’het moesten doen’ met de dirigent van het grote orkest, Alexander Geluk. Maar ze sloegen zich er dapper en heel muzikaal doorheen.