Concertreis 2015 naar Praag

Van 4 tot en met 10 juli breidde Symfonia haar succesvolle Euregiotournee uit naar Tsjechië. Na twee mooie concerten in Praag en één in het beroemde kuuroord Marienbad is een einde gekomen aan een lang en bewogen orkestjaar met vele hoogtepunten.

Tijdens de concerten in Tsjechië werd een groot deel van het programma gespeeld zoals ook in Bentheim, Almelo en Enschede. Naast de concerten was er in Praag uiteraard ook gelegenheid voor het bezichtigen van deze bijzondere stad: een stadswandeling met drie goed voorbereide en welbespraakte orkestleden als gids, een avondlijke boottocht over de Moldau, een bezoek aan de burcht maar ook vrije tijd die door iedereen op eigen wijze is ingevuld.

Begon de laatste dag in het teken van bezinning tijdens het bezoek aan het voormalige concentratiekamp Theresienstadt, de dag eindigde toch feestelijk. De afsluitende barbecue werd weliswaar door een dreigende regenbui naar binnen verdreven, maar dat deed geen enkele afbreuk aan de geweldige sfeer.