Euregio Tournee 2015: CLIMAX!

Een volle zaal, daverend applaus en twee toegiften; dit was wel de climax van Symfonia’s Euregio Tournee 2015 in Het Enschedese Muziekcentrum, na optredens in Bad Bentheim en Almelo.

Zoals gebruikelijk opende Symfonia Junior het concert o.l.v. Anke Lefferts met zomers frisse melodieën van o.a. Rimsky-Korsakov, Brahms en Bernstein. Alexander Geluk loodste Symfonia Jong Twente door al niet minder zomers en meeslepend werk van Borodin, Saint-Saëns, Gershwin, Williams en Badelt. Soliste (viool) Chloë Elsenaar “scheen met het romantische Romance van J. Svendsen te versmelten’’ meldde eerder al de Duitse pers. En zo was het ook nu!

‘’Symfonia Jong Twente speelde begeesterd en met een zeer volwassen dynamiek en muzikaliteit,’’ meldde een toeschouwer.
Al dit moois paste perfect in de feestelijke sfeer rond het derde lustrum van Symfonia Junior en de uitreiking door de Enschedese burgemeester van een meer dan verdiende koninklijke onderscheiding voor mentor en medeoprichtster van Symfonia Junior, Elizabeth Stachowiak.