Afscheid van Hans Damen

Voor degenen die het nog niet wisten…

Persbericht
‘’Bestuur en leden van Jeugdsymfonieorkest Symfonia Jong Twente namen op 27 maart officieel afscheid van Vice Voorzitter Hans Damen in het gebouw van de Nederlandse reisopera in Enschede.

Damen (79) zette na 28 jaar een punt achter zijn bezielende bestuursactiviteiten. Voorzitter Patricia van der Valk kwalificeerde hem als “vader van het orkest”. Hij was voorzitter van 1987 tot 2005 en werd opgevolgd door Joris Kemps. In 2002 ontving hij de Orde van Oranje Nassau voor zijn uitzonderlijke verdiensten.

Het onafhankelijke Symfonia Jong Twente bestaat inmiddels 42 jaar. Het is een begrip geworden in de regio, o.a. door de traditionele zomer- en winterconcerten in het Enschedese Muziekcentrum en op andere podia in de (Eu-)regio. De 60 leden van het orkest in de leeftijdsgroep van 14 tot 25 jaar komen overwegend voort uit de kweekvijver Symfonia Junior. Dat heeft ongeveer 40 orkestleden van 8 tot 14 jaar en staat onder de leiding van Anke Lefferts.

Tijdens zijn voorzitterschap was Hans Damen de stuwende kracht achter de ontwikkeling van Symfonia Jong Twente tot een volwaardig symfonieorkest, dat niet alleen in Twente, maar ook ver daarbuiten in Europa grote successen boekte o.l.v. dirigent Alexander Geluk.’’