Enschede Symfoniastad!

Het was verschrikkelijk mooi, het Winterconcert 2015 van Symfonia Jong Twente in het Enschedese Muziekcentrum. Duidelijk bewees het alweer 42 jarige jeugdsymfonieorkest o.l.v. boegbeeld Alexander Geluk een van de juwelen te zijn in de kroon van Enschede Muziekstad.

Een deel van het bijzonder pretentieuze repertoire kwam voort uit het Kerstgala van Introdans dat door Symfonia werd begeleid in Arnhem en Apeldoorn met muziek van Debussy, Ravel en Mozart. De climax van het zorgvuldig opgebouwde repertoire kwam als intense klap op de vuurpijl in een medley uit de wereldberoemde musical Phantom of the Opera van Lloyd Webber en de filmmuziek uit Pirates of the Caribbean van Klaus Badelt. Als toegift nog een topper uit Spartacus van Khatchiaturian, het Adagio, ook bekend van de televisieserie The Onedin Line. Een laaiend enthousiast publiek in de goed gevulde Wilmersbergzaal beloonde de jonge muzikanten met meerdere staande ovaties.

Zoals gebruikelijk opende Kweekvijver Symfonia Junior o.l.v. Anke Lefferts het concert. De jonge muzikantjes speelden met volle overgave bekende werken van o.a. Verdi, Rossini, Rimsky-Korsakov en Correlli. Leerlingen van de Enschedese Balletschool o.l.v. Yvonne Scholte voegden een kleurrijke noot toe.

Ben Burgers