Extra concert met Fusio

Ze stonden vorige zomer samen op het podium van Sant Cugat bij Barcelona: het Spaanse Fusio en het Enschedese Symfonia Jong Twente. Symfonia reisde naar Spanje op uitnodiging van het jeugdsymfonieorkest van de dans- en muziekschool van Sant Cugat. Binnenkort zijn de Spaanse muzikanten te gast bij de Symfonialeden in Enschede. En natuurlijk laten beide orkesten van zich horen in een gezamenlijk concert in de Enschedese Verrijzeniskerk. Ze hebben elk hun eigen programma, maar staan ook samen op de planken met muziek uit de film Pirates of the Caribbean van componist Klaus Badelt.

Op het programma staan verder:

Fusio o.l.v. dirigent Xavier Pagès i Corella:

  • Joseph Haydn: uit de Symfonie nr. 104 de delen 3 en 4
  • Gioacchinno Rossini: Introduction, Theme and Variations for Clarinet

Symfonia Jong Twente o.l.v. Alexander Geluk:

  • Franz Schubert: deel 1 van Symfonie nr. 7 (Die Unvollendete)
  • Aram Katchiaturian: het Adagio uit Spartacus
  • Gioacchino Rossini: de Finale uit de Ouverture Willhelm Tell.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting Juulkes Fonds en de Nationale Reisopera.